Iets over mijzelf

De natuur loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn ouders hebben de liefde voor de natuur aan mij doorgegeven, mijn vader was een fervent vogelaar en ik nu ook. Mijn moeder hield van bloemen en planten en alles wat daarmee samenhing. Van jongs af aan trokken we naar buiten en op mijn 15e werd ik lid van de NJN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, die nog steeds bestaat. Hieruit zijn vriendschappen voor het leven ontstaan door een grote verbondenheid met de natuur waar we als mens deel van uitmaken.

Mijn gevoel van eenheid met de natuur werd me weer heel duidelijk toen ik de opleiding adem- en ontspanningstherapie (AOT) Methode Van Dixhoorn ging doen in de jaren 2007-2010. Wat geweldig om van binnenuit de natuurlijke ademhaling te voelen die ons hele lichaam in beweging zet, net als een steentje dat je in het water gooit en je de rimpelingen steeds groter ziet worden als je er de tijd voor neemt. Dit is wat AOT met je doet. Je herkent wat je allang in je hebt en door daar bewust van te worden weet je dat het je natuur is die ademt en beweegt en weet je wat goed voor je is en ga je daarnaar handelen en je voelt: van nature zit het goed. Ik ben nu al een aantal jaren adem- en ontspanningstherapeut en ben heel blij dat ik dit werk kan voortzetten in mijn eigen praktijk.

Natuur

Ieder mens is een stukje natuur. De natuur is groter dan wijzelf. Ik ben veel in de natuur en zie daar steeds weer tekenen van het leven in de kringloop van geboorte tot de dood en weer nieuw leven. Dat geeft me steeds weer kracht. Alles gaat door en alles verandert. Neem bijvoorbeeld de 4 seizoenen: lente, een nieuw begin, zomer, een tijd om te groeien en te bloeien, herfst, om vruchten te plukken en winter, tijd van stilte, rust en wachten op nieuwe tekens van leven.

Wat een einde lijkt is vaak een nieuw beginKijk naar jezelf. In welk jaargetijde zit je in je leven, los van de tijd? Betrek het op je (wisselende) stemming, je gedachten, je emoties, je gemoedstoestand, je pijn, je lichaam, je geest, je relaties, je werk, je pensioen, je geluk, je verlies en rouw. Kortom, hoe sta je in je leven, NU? Heeft het invloed op het ademen, om het leven aan te kunnen? Laten we er samen op uit gaan om dit te onderzoeken.

Als vrij ademen in de natuur, de horizon afkijkend of liggend op je rug met de wolken boven je hoofd eens tot de mogelijkheden behoorde? Het kan!Eerdere opleidingen en werkzaamheden

In 1976 kwam ik van de Pabo en stond ik tot 1985 voor de klas als onderwijzeres in het basisonderwijs. Van 1985-1989 deed ik de opleiding logopedie. Ik ging direct aan de slag in Neede en een jaar later had ik een logopediepraktijk aan huis, tot 2000. Daarnaast kwam ik eind 1990 in dienst van het toenmalige verpleeghuis St. Elisabeth te Delden, nu locatie van zorgorganisatie Carintreggeland. Ik ben daar 25 jaar werkzaam geweest als logopedist in de ouderenzorg.

                

Lees meer