Voor wie?

De methode wordt toegepast bij:


Ervaringen van cliŽnten

"Door de van Dixhoorn therapie heb ik geleerd om goed te luisteren naar mijn lichaam en ben er zelf achter gekomen hoe ik met mijn spanning, duizeligheid en licht in het hoofd om kan gaan. Ik kan het voor blijven door op tijd even mijn adem te controleren en een moment rust in te lassen. Ik heb weer controle over mezelf en zit lekker in mijn vel."

"Het ademen gaat weer vanzelf zonder dat ik erbij na hoef te denken, meer ontspanning. Eerder haalde ik de buikademhaling en hoog ademen allemaal door elkaar heen."

"Ik kan je helemaal volgen, word er rustig van, het geeft me een heerlijk ontspannen gevoel en ik wilde dat ik dat vast kon houden. Maar daar ligt het probleem bij mij: ik neem niet genoeg tijd hiervoor, ik ben me bewust dat ik daar niet genoeg tijd aan besteed, maar dat ik dat van nu af aan bewust wel wil doen."

"Ik heb mijn longen heel goed kunnen laten volstromen. Het ging heel wat dieper. Met een paar minuutjes gebeurde het. Dat de adem dieper in de longen kwam verraste me, dat had ik niet zo gauw verwacht. Ik was er heel blij mee dat dat gebeurde.
De therapie Methode Van Dixhoorn heeft na 3x al een geweldig resultaat gebracht in mijn gezondheid, verbetering in slapen, meer ontspannen, de ademhaling is verbeterd en ontspanning is goed verbeterd, zodat ik me weer goed kan inzetten op het werk.
Als ik me niet te druk maak, dan heb ik geen hyperventilatie, dan gaat het niet doorslaan met de ademhaling, d.w.z. dat ik dan mijn ademhaling onder controle kan houden. Ik moet me ook niet te drķk maken, niet tť fanatiek zijn."

"Ik word me heel goed bewust van spierspanning, dosering van energie die ik geef bij een activiteit.
Ik ben me nog bewuster dat ik dingen die spanning oproepen naar binnen sla, dat ik die in mín borst en in mijn hele lichaam vast ga houden en dat dat directe invloed op mín ademhaling heeft. Ik ga nu anders om met zaken die spanning opleveren bv. ontspannen zitten en doorademen."

"Door de van Dixhoorn therapie heb ik geleerd om goed te luisteren naar mijn lichaam en ben er zelf achter gekomen hoe ik met mijn spanning, duizeligheid en licht in het hoofd om kan gaan. Ik kan het voor blijven door op tijd even mijn adem te controleren en een moment rust in te lassen. Ik heb weer controle over mezelf en zit lekker in mijn vel. "

"Ik vind de oefeningen heel fijn, ik doe ze thuis ook. En de aandacht voor het probleem is fijn. Ik adem nu veel gemakkelijker en voel mezelf lichamelijk ook beter. En ik hoest veel minder. "

"Het zijn fijne oefeningen bv. hoofd rollen. Het is een hulpmiddel wat gemakkelijk te onderhouden is en waardoor je toch bepaalde gevoelens ervaart bv. ervaren dat je rustiger in je hoofd wordt door de oefeningen. Het is gemakkelijker om het met iemand samen te doen, het is moeilijker om het alleen te doen. Je maakt zelf de keuzes. Ik kan ermee verder om meer rust te vinden in mezelf. "

"Door de van Dixhoorn methode heb ik weer geleerd om me over te geven aan mijn natuurlijke ademhaling. Ik heb mijn lichaam beter leren voelen en minder in mijn hoofd te zitten. Mijn slaap is verbeterd en ik voel mij meer ontspannen. "

Lees meer