Hoe werkt het?

Van binnenuit. De adem- en ontspanningstherapie Methode Van Dixhoorn, afgekort AOT, is eenvoudig. Met aandachts- en bewegingsinstructies word je je bewust van ingeslepen patronen en hoe je die ten goede kunt veranderen.

Patronen zien



Je voelt, je doet iets: een zittende, liggende of staande oefening. Je voelt weer na en dat bespreken we. Meestal gaat het om heel kleine veranderingen, die al een wereld van verschil voor je kunnen maken. In 4 behandelingen gaan we samen kijken of de klachten een relatie hebben met spanning. Als de klachten reageren dan kun je achteraf zeggen dat dat kwam door spanningsvermindering in lichaam en geest, want die twee zijn de bepalende factoren voor het ademen. En als er geen verandering komt dan is dat reden om te kijken hoe dat komt. Geef jezelf even de tijd, vandaar die vier behandelingen. Daarna bepalen we samen of we doorgaan of stoppen.

Welke kant op?



Wat er tijdens de behandelingen gebeurt is natuurlijk belangrijk, maar wat er verder daarna gebeurt, uit en thuis, is waar het echt om gaat. Door er zelf mee aan de slag te gaan kom je erachter of en zo ja welke zinvolle veranderingen er optreden in je dagelijkse leven bv. tijdens auto rijden, de kinderen van school halen, boodschappen doen, je werk, sporten, tv kijken, appen, eten koken, wandelen enzovoort. Je ademt immers altijd! De oefeningen zijn prima in te passen in je doen en laten.

O ja, nu heb ik het pas over ademen. Dat komt omdat de adem volgt, zich aanpast aan onze bezigheden en aan onze gemoedstoestand. Door bewustwording daarvan kun je verder op de manier die bij jou past. Hoe?

Hoe verder?

Op reis

Ik neem je mee "op reis", ik laat je van alles zien onderweg en jij laat je verrassen! Ik zie waar je naar kijkt, wat je opvalt, wat je aankunt en kunt volhouden en wat belangrijk voor je is en daar praten we over. Je herkent van binnen uit hoe dat voor jou is.

Als je dit niet ziet zie je iets anders



Door het onder woorden te brengen wordt het nog duidelijker voor je. Gesprekken gaan vanzelfsprekend. Niets moet. Het gaat om jouw eigen innerlijke ervaringen. Vandaar dat iedereen, die dezelfde reis heeft gemaakt, thuis komt met geheel eigen indrukken en herinneringen die blijkbaar voor hem of haar betekenisvol waren. Die neem je mee en dat werkt in deze ademtherapie precies zo.

Kijken is zien

Open houding

Een open houding is belangrijk, want van te voren weten we niet wat er gaat gebeuren. We laten de natuur zijn gang gaan en “onderweg” zien we wat zich voordoet. Dat leidt ons verder. Het is een proces waar geen handleiding voor is net zoals het leven zelf. Dat is wel zo prettig, want je hoeft dan ook niet aan bepaalde verwachtingen en eisen te voldoen, niet van jezelf en ook niet van anderen.

Het is zoals het is en het komt zoals het komt. Dat is een hele verademing. Er hoeven geen prestaties geleverd te worden, je hoeft geen doelen te stellen, alle controle mag losgelaten worden, als dat geen prestatie is .!

Laat je verrassen

Lees meer